Begonvil bahçede nereye dikilmeli?
Bougainvillea fideleri rüzgardan korunaklı yerlere dikilmelidir. Ayrıca büyük kaplarda ve saksılarda da yetiştirilir. Bougainvillea, pergolalarda, çardaklarda, teraslarda ve balkonlarda dış mekan bitkisi olarak kullanılır. Örtü bitkisi olarak kullanıldığında, ekim mesafesi, gelişimini engellemeyecek şekilde ayarlanmalıdır.
Begonvil kışın nerede durmalı?
Güneş ışığını sevse de doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa zarar görür. Bitki hava değişimlerinden etkilenebileceği için dışarıya konulmamalıdır. Kış geldiğinde ortam sıcaklığı 12-13 derece civarında olmalıdır.
Begonviller nasıl ortam sever?
Güneşi seven bir bitki olduğundan Bougainvillea çiçeğinizi güneşli bir pencere kenarına koyabilirsiniz. Soğuğa dayanıklı olmayan bu bitkinin sıcaklığına dikkat etmek gerekir. Sıcaklık konusunda ise 12-13 derece civarında bir ortamda tutmanız yeterlidir.
Begonvili ne coşturur?
Ege ve Akdeniz’in ünlü bir bitkisi olduğundan güneş ışığını sever, bu nedenle Bougainvillea’nın gelişmesini ve büyümesini istiyorsanız, onu güneş ışığından mahrum bırakmamalısınız. Bougainvillea’yı canlandırmanın bir diğer yöntemi de gübrelemedir.
Begonvil çok su ister mi?
Suyunuzu ihmal etmeyin. Bougainvillealar sıcaklığı sevdiği için saksıdaki toprak kısa sürede nem kaybedebilir. Bu nedenle toprak koşullarını kontrol ederek bougainvilleaların su ihtiyacını her zaman karşılamalısınız. Yaz ayları daha sıcak olduğu için haftada iki kez düzenli olarak sulayabilirsiniz.
Begonvil dikerken nelere dikkat edilmeli?
Bougainvillealar bol güneş ışığını sever, bu yüzden bitkiyi günde en az 6-8 saat güneş alacak şekilde yerleştirmek önemlidir. Balkon, teras veya güneye bakan bir pencere bougainvillealar için ideal bir yer olabilir. Toprak iyi drene edilmiş, hafif ve besin açısından zengin olmalıdır.
Begonvil bol çiçek açması için ne yapmalı?
Sağlıklı büyüme ve bol çiçeklenme için günde en az 6 saat doğrudan güneş ışığı gerekir. 2. Sulama: Toprağı nemli tutun ancak aşırı sulamaktan kaçının. Bougainvillealar iyi drene edilmiş topraklarda en iyi şekilde büyür ve köklerinin sürekli suda olmasını sevmezler.
Kuruyan begonvil nasıl canlanır?
Toprağın üst tabakası kuruysa, bitkiyi iyice sulayın. Bu, suyun bitkinin kök sistemine ulaşmasını sağlayacaktır. Bougainvillea’lar genellikle haftada bir kez sulanmalıdır, ancak bu mevsime ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Sıcak ve kuru havalarda, bitkiyi daha sık sulamanız gerekebilir.
Begonvil hangi aylarda dikilir?
Begonvil fidanları genellikle sonbahar veya ilkbaharda dikilir.
Begonvil hangi aylarda budanır?
Bougainvillea’yı budamak için en iyi zaman ilkbahar ile sonbahar arasındaki dönemdir. Ancak, ilkbaharın başlarında veya kış sonlarında budama yapmak bitki üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Ancak, bu duruma bir istisna olarak, cüce bougainvillea’lar kış sonuna doğru budanır.
Begonvil saksıda olur mu?
Özel olarak hazırlanmış saksı toprağı veya bahçe toprağı ve turba karışımı kullanabilirsiniz. Ayrıca saksı, saksıdaki bougainvillea’nın bakımı için en önemli koşuldur. Doğru saksıyı seçerek uzun ömürlü ve sağlıklı bir bougainvillea çiçeği yetiştirmek mümkündür.
Begonvile hangi gübre verilir?
Budama yaparken arka sürgünleri üç ila dört tomurcuğa kesin. İlkbaharda büyüdüklerinde azot açısından zengin bir gübre ile gübreleyin ve çiçek tomurcukları göründüğünde potasyum açısından zengin bir gübre ile gübrelemeniz gerekir.
Begonvil nasıl güçlendirilir?
Yorumlar93. Her bir begonvil kesimini turba ile doldurulmuş ayrı bir 500 ml’lik plastik tepsiye eker ve köklendikten sonra saksıya koyarken kök bölgesine zarar vermezseniz, hayatta kalma şansı yüksektir. Begonvillerin kökleri çok hassastır, ekerken zarar vermeyin, çok fazla bastırmayın veya sıkmayın.
Begonvil kışın ölür mü?
Bougainvillea yeşil bir bitki türüdür. Dört mevsimde de yaprakları vardır. Bougainvillealar uygun sıcaklıklarda haziran ayında çiçek açmaya başlar ve iklim koşullarına bağlı olarak ekim ayının sonuna kadar çiçek açar.
Çiçeklere vitamin hapı verilir mi?
Ancak saksı çiçeğinizi vitamin takviyesiyle desteklemek istiyorsanız vitamin hapını bir litre suda eritip çiçeğinizi sulayabilirsiniz. Bu uygulamayı abartmadan üç-dört ayda bir yapmanız yeterlidir.
Begonvil hangi toprağa dikilir?
Bougainvillealar hafif asidik topraklarda gelişirler, bu yüzden toprak pH’ının 6’nın biraz üzerinde olmasını severler. Bu nedenle, bougainvillea toprağına kırmızı toprak, kırmızı bahçe toprağı veya orman toprağı karıştırabilirsiniz.
Begonvil çiçeği bahcede yetişir mi?
Karasal iklimlerde kışın dona karşı çok hassastır. Toprak isteği: Süzek bahçe toprağını tercih eder.
Begonvil çiçeği hangi ayda dikilir?
Begonvil fidanları genellikle sonbahar veya ilkbaharda dikilir.
Begonvili canlandırmak için ne yapmalı?
Budama: Bougainvillea’nın sağlıklı büyümesi için düzenli budama gereklidir. Budama, bitkinin enerjisini yeni sürgünlerin oluşumuna yönlendirir ve bitkinin canlanmasına yardımcı olur. Toprağı iyileştirme: Tüm bu yöntemler işe yaramazsa, sorun toprakta olabilir. Toprağı sürmeyi düşünebilirsiniz.